„Без багаж“ се завръща с нови истории от широкия свят от 18 февруари по bTV

Пътешествия до далечни и екзотични дестинации очакват зрителите на bTV всяка неделя от 14:30 ч.

Още по-непознати и невероятни места ще разкрие на зрителите екипът пътешественици на „Без багаж“ в новия сезон на документалната травъл поредица с автор Биляна Траянова, който започва от 18 февруари и ще се излъчва всяка неделя от 14:30 ч. по bTV. Сред локациите, на които ще можем да се пренесем от комфорта на своя дом, са Мадагаскар, островите на Фиджи, Никарагуа, Кения, Еквадор и др.

Островите на Фиджи са не само райски пейзажи. В океана се отглеждат едни от най-красивите златни перли. Предстои да се гмурнем в дълбоките води, за да проследим отблизо как се раждат блестящите морски скъпоценности. В новите епизоди на „Без багаж“ ще видим и как стара къща на брега на океана, обградена отвсякъде с джунгла, може да се превърне в красив оазис – шедьовър на африканския дизайн.

Зрителите на bTV ще станат свидетели и на пъстрите и вълнуващи дни на екипа на „Без багаж“ в Мадагаскар – люлка на невиждано биоразнообразие. Обективът им запечатва десетки видове лемури, хамелеони и хилядолетни баобаби. Пътешествениците ще минат през дъждовните гори на острова, сухи и бодливи региони, пясъчни дюни и скалисти планини, за да се запознаят с хората, които живеят от поколения близо до природата.

Предстои ни и полет над океана, за да надникнем в магията на Никарагуа – страна, в която са запазени мистични обичаи като Деня на мъртвите (Dia de los Muertos). Жените амупакин от Еквадор пък ще покажат как правят капани, за да улавят животни за прехрана, и какви растения използват за лечение. Специално за „Без багаж“ те ще разкрият и как запазват естествения си черен цвят на косите до дълбока старост, както и как практикуват „раждането прави“.

Не пропускайте новия сезон на „Без багаж“ – от 18 февруари, всяка неделя от 14:30 ч. по bTV!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара