Орязаха пенсията на брат Аргиров: Ще получава само… 4000 лева!

Орязаха пенсията на брат Аргиров: Ще получава само… 4000 лева!

Три пъти по-ниска пенсия от очакваното скоро ще започне да получава естрадният певец Светослав Аргиров. Въпреки че сумата била, силно занижена, все пак остава колосално висока за българските стандарти, съобщи в-к Ретро.

Става дума за 2 хиляди евро месечно или почти 4000 лева – пари, които мнозина родни пенсионери получават за 6 месеца.

Пенсията на Светослав обаче ще му се превежда от Норвегия, където той дълги години живя и се труди. Едва сега е оправил окончателно документите си за стаж и му остават още няколко месеца чакане, докато навърши необходимата възраст.

Първоначално пресмятал, че ще грабне рекордните за нашите географски ширини 6 хиляди евро месечна издръжка за старост или 12 български бона, но сметките му се оказали криви. Крайната сума е някъде 2 хиляди евро, или 4 бона, но певецът е категоричен, че не парите са най-важното нещо на този свят. Светослав вече има и българска пенсия, която е в размер на 500 лева.

Така на месец на единия от братята Аргирови общата сума от пенсии ще доближи 4 500 лева.

С брат му Благовест влязоха в списъците с пожизнени пенсии, раздавани от Министерството на културата.

Благовест няма дългогодишен стаж в чужбина и не е бил гражданин на друга, затова ще прибира по-оскъдни пари за старост. Естрадните звезди през този април навършват 65 години и вероятно ще празнуват с грандиозен купон с роднини, приятели и колеги. Те възобновиха музикалната си кариера след дългогодишна пауза и отново обикалят по концерти и участия в страната.

Основните им доходи обаче идват от фирмите им. Пръв в бизнес начинанията се ориентирал именно Благовест, който още преди 20 години основал кантора за недвижими имоти. Светослав пък изкара доста години зад граница и бе добре платен музикант в Норвегия, но се върна у нас с жена си Кристин през 2017 г. Сега двамата живеят в чисто нови палати в Банкя, които наскоро си построиха, но само с жените до себе си.

Роднините им са все пръснати в чужбина. Първородният син на Благо – Александър, е от първия му брак. Той е женен за манекенка от 2010 г., с която имат вече две дечица. Аргиров-младши е преподавател, в Кралската въздушна академия в Норвегия и е топ пилот. Брат му Крис от втория брак на баща му с настоящата му жена — румънката Лили, се е установил в Щатите и не е семеен. Синът на Светослав — Кристофър, също е избрал да остане да живее в Норвегия. Той няма съпруга и е единственият от наследниците на Аргирови, който е поел по пътя на братята, тъй като се занимава с музика и свири в тамошна рок банда.

Източник: Ретро

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара