Над 60 станаха загиналите при жестоката касапница в Москва!

Над 60 станаха загиналите при жестоката касапница в Москва!

Над 60 стана броят на загиналите при терористичния атентат в Москва. Това съобщиха рано тази сутрин българско време от руския Следствен комитет. От там предупредиха, че броят на пострадалите и загиналите може да се увеличи.

Общо 99 пострадали, настанени в 12 болници публикува руското министерство на извънредните ситуации, съобщи ТАСС. По-рано здравният министър Михаил Мурaшко съобщи за 115 души, приети в лечебни заведения.

Вчера неизвестни нападатели откриха стрелба и предизвикаха голям пожар в търговски център в едно от московските предградия, чието гасене продължи часове наред. Точният брой на извършителите не е известен, но издирването им е в ход.

Според следoвателите те са били въоръжени с автомати „Kалашников“ и са имали голямо количество боеприпаси. 

Съединените щати разполагат с разузнавателна информация, която потвърждава участието на „Ислямска държава“ в нападението.Това заяви за „Ройтерс“ американски представител, според когото през последните седмици Вашингтон е предупредил руските власти за възможността от атака.

Ислямистите поеха отговорност за станалото, но без да дават никакви подробности.

Президентът Владимир Путин е пожелал бързо оздравяване на ранените и благодарил на лекарите за работата им. Това съобщи вицепремиерът Татяна Гoликова, която е разговаряла с държавния глава. Путин все още не е направил официално изказване.

Източник: ТАСС

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара