Робиньо с много тежка присъда – ще лежи 9 години

Робиньо, който е бивш футболист на Реал Мадрид, Манчестър Сити, Милан и бразилския национале отбор трябва да изпълни в родината си Бразилия присъдата от девет години затвор, която му бе наложена в Италия за групово изнасилване, съобщават властите в южноамериканската страна.

Делото бе разгледано от Върховния съд на Бразилия и приключи с решение на мнозинството от съдиите, че присъдата в Европа е валидна и в родината на бившия национал. Тя бе наложена през 2017 г., когато Робиньо и петима други негови сънародници бяха обвинени в изнасилване над албанска жена в италиански нощен клуб през януари 2013 г. Присъдата бе потвърдена и от Върховния съд на Италия през 2022.

40-годишният Робиньо живее в родината си и винаги е отхвърлял обвиненията. Робиньо е бил на 28 по време на предполагаемото престъпление. По това време играе за Милан, той призна по време на обжалването си, че е имал „контакт“ с жената. Бразилецът обаче настоя, че той е бил по взаимно съгласие.

Прихванатите телефонни разговори между бразилеца и лицата, за които се твърди, че са участвали в нападението, бяха използвани като ключово доказателство. Така бе формирана и първоначалната му присъда. Бразилия няма практика да екстрадира своите граждани и заради това италианските власти поискаха той да излежи присъдата си именно там.

Робиньо има 100 мача и 28 гола за “селесао”. Предстои правните му представители да обжалват присъдата му.

Източник: sportal.bg

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара