БФС категорични: Без чужди съдии

Съдийската комисия към БФС отказа да назначи чужди рефери за двете полуфинални срещи от турнира за Купата на България. Битката е между Ботев (Пловдив) и ЦСКА. Искането бе направено по-рано днес от „канарчетата“, които се позоваха на лошото, според тях, съдийство в шампионатния двубоя между двата тима през уикенда.

„Във връзка с постъпило официално писмо от ПФК Ботев (Пловдив) с искане за назначаване на чуждестранни съдии на двата полуфинални мача от турнира за Купата на България срещу ЦСКА, Съдийската комисия към Българския футболен съюз желае да информира както ръководството на ПФК Ботев (Пловдив), така и цялата футболна общественост в България, че подобно искане е невъзможно да бъде удовлетворено.

БФС е част от УЕФА и има сключено споразумение с европейската федерация по Конвенцията за развитие и обучение на съдиите в България. Това от своя страна забранява назначението на рефери от други държави.

Ръководството на Съдийската комисия има пълно доверие на българските арбитри. Те са доказали своите качества в не една и две важни срещи от първенството и турнира за Купата на България“. Това се казва в позицията на СК.

Първият мач между ЦСКА и Ботев е на 17 април в София, а реваншът в Пловдив е на 1 май. В другия полуфинал Лудогорец ще играе с Хебър.

Източник: corner.dir.bg

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара