Тихомир Чергов за терора в Москва: Логично е да са чеченци, изпратени от украинското и британското разузнаване

Тихомир Чергов за терора в Москва: Логично е да са чеченци, изпратени от украинското и британското разузнаване. Това написа в свой анализ международния наблюдател Тихомир Чергов. Спроде него логиката е, да се смята, че атентата, при който загинаха над 60 души и над 100 бяха приети в болница е дело на чеченци.

Най-логичното е да са чеченци, но организирани, обучени и изпратени от украинското и британското разузнаване. 

Така хем не поема Украйна отговорност, хем се използва атентатаът за да се създаде вътрешно напрежение в Русия по оста християни-мюсюлмани.

За Украйна воюват поне няколкостотин чеченски джихадисти, а връзките между украинското разузнаване и чеченските уахабити (враговете на Кадиров) датират много преди тази война, още от времето на Първата чеченска война от средата на 90-те украинците си сътрудничиха активно с хората на Шамил Басаев.

Голямата грешка на руснаците е, че не унищожиха физически никой от висшето ръководство на Украйна още след атентата срещу Дария Дугина. Имат потенциала да убият всеки от украинското ръководство, включително Зеленски. Разполагат с ракети, които не могат да бъдат спряни, а висшите ръководители на Украйна често ходят на публични места с големи групи.

Ако искаха, руснаците можеха да убият всеки един от Зеленски и обкръжението му, но не го направиха, за да пазят „благоприличие“ и „международен престиж“.

Голяма грешка е това, трябваше да отпрепят онова нагло леке Буданов отдавна и да изпратят така сигнал на останалите от киевската наркоманска хунта, че те и семействата им са следващите, ако продължат с тези провокации.

Разбирам милостта към цивилните украинци и максималното им предпазване, но не трябваше да имат такава милост към обкръжението на Зеленски.

Източник: Лентата

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара