Ето ги заподозрените за терористичната атака в Москва, двама са задържани (СНИМКИ)

Прокремълският телеграм канал Baza разпространи снимки на заподозрените за масовата стрелба по време на концерт в Москва. За момента, руските власти не са коментирали официално информацията.

Междувременно руски медии разпространиха снимки на автомобил,

който съвпада с този, от който са излезли терористите от Crocus City Hall, е спрян в района на Брянск.
По предварителни данни в колата е имало шестима души: двама са задържани, а още четирима са успели да избягат. Задържаните са граждани на Таджикистан. Други четирима се издирват в момента.

В момента със заподозрените работят служители на реда.

Все още обаче не може да се потвърди, че те са замесени в терористичната атака. Издирването на другите четирима продължава.

Telegram-каналът Baza съобщи, че в района на Брянск е бил спрян бял автомобил Renault с тверски номера. Според Baza, колата е била заловена в Навлинския район на региона, на няколко десетки километра от границата с Украйна.

По-рано беше съобщено, че във връзка с терористичната атака в Crocus московската полиция издирва бяло Renault с регистрационни номера T 668 UN от Тверска област (69-ти район).

Жертвите на терористичната атака са хоспитализирани в 12 медицински заведения в Москва, предоставена им е цялата необходима помощ, каза пред репортери ръководителят на Московския департамент по здравеопазване Алексей Хрипун.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова изрази благодарност на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. За коригиране на позицията по терористичната атака в Крокус Сити Хол и изразяване на ясна позиция, осъждаща случилото се.

Междувременно обаче беше припомнен видеозапис, публикуван в руския телеграм канал ВЧК-ОГПУ, свързван с ФСБ. Записът показва арестувани мъже – и се твърди от канала, че това е станало часове преди атаката срещу „Крокус Сити Хол“ и то недалеч от залата.

HristovHQ припомня, че „Ислямска държава“ пое отговорност за стрелбата и взривовете в покрайнините на Москва.
Бойци на ИД „атакуваха голяма проява в покрайнините на руската столица”, съобщи групировката в своя Телеграм канал.
Над 40 са жертвите и над 100 са ранените след стрелбата и взривовете в концертна зала в предградията на руската столица.
Нападението е извършено по време на концерт на руската група „Пикник“. Залата е в голям търговски комплекс с хиляди места. Не е ясно колко хора е имало в салона. Извършителите са между двама и петима, облечени в маскировъчно облекло.

 

Източник: Телеграм, Московский комсомолец / Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара