Путин разговаря с губернатора на Московска област, ФСС, МВР след терористичния акт

Губернаторът на Московска област Андрей Воробьов, вицепремиерът Татяна Голикова и ръководителят на Министерството на здравеопазването Михаил Мурашко докладваха на руския президент Владимир Путин за предприетите мерки в помощ на пострадалите от терористичния акт в зала „Крокус“ край Москва.
„Путин проведе разговори с губернатора на Московска област Андрей Воробьов, вицепремиера Татяна Голикова и ръководителя на Министерството на здравеопазването Михаил Мурашко, които докладваха за мерките, предприети за оказване на помощ на пострадалите от терористичния акт“, съобщи пресслужбата на руския президент.

Руският президент Владимир Путин пожела на всички пострадали

при терористичния акт в Crocus City Hall край Москва да се възстановят и благодари на медицинските работници, съобщи руският вицепремиер Татяна Голикова.
„Ние и руският министър на здравеопазването Михаил Албертович Мурашко докладвахме на президента за здравословното състояние на пациентите. Президентът пожела на всички да се възстановят и благодари на лекарите“, каза тя пред журналисти след посещението си в изследователския институт „Склифосовски“.
Голикова допълни, че сега е необходимо внимателно да се следи състоянието на пациентите. И да се оказва навременна помощ: „Всъщност това правят и ще правят лекарите.“

 

HristovHQ припомня, че „Ислямска държава“ пое отговорност за стрелбата и взривовете в покрайнините на Москва.
Бойци на ИД „атакуваха голяма проява в покрайнините на руската столица”, съобщи групировката в своя Телеграм канал.
Над 40 са жертвите и над 100 са ранените след стрелбата и взривовете в концертна зала в предградията на руската столица.
Нападението е извършено по време на концерт на руската група „Пикник“. Залата е в голям търговски комплекс с хиляди места. Не е ясно колко хора е имало в салона. Извършителите са между двама и петима, облечени в маскировъчно облекло.

 

Източник: ТАСС / Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара