Милано, Рим и Барселона: Къде и как обичат да пътуват българите през пролетта

Милано, Рим и Барселона. Това са трите най-предпочитани дестинации за почивки сред българите, сочат данни на туристическата агенция Vola.bg.

Пролетта официално настъпи, а с нея започват и масовите резервации за почивки, като Милано, Рим и Барселона са топ 3 най-предпочитаните дестинации за градска почивка за българските туристи.

Българите предпочитат да пътуват до топли дестинации из Европа с настъпването на пролетта

Както винаги, Италия е дестинацията, към която се отправят най-много хора. Тя заема първо място в класацията на Vola.bg, навярно заради благоприятния с климат и старинни градове. И не само – цените на полетите към Италия са един от най-ниските. Близо 25% от резервираните полети за тази пролет от България са към Италия.

След това се нареждат Испания с над 10% резервирани полети до Барселона и Мадрид. На трето мястопък застава Великобритания. Малко над 6% от туристите този сезон ще пътуват до Лондон.

Колко струват полетите до най-популярните европейски дестинации тази пролет?

Най-изгодната дестинация през пролетните месеци е Копенхаген на цена от 29 Евро на човек. 30 евро пък ще ни струва пътуване до Бари и Брюксел.

Българските туристи могат да се насладят на дестинации като Базел, Женева, Милано, Пафос, Будапеща и Лондон. Полетите до там са под 40 Евро. За около 50 евро пък те могат да посетят Виена, Малта, Катания, Стокхолм, Венеция и Неапол.

Как българите плануват своите почивки?

Българите не са почитатели на свръх спонтанните пътувания. Те предпочитат да правят предварителна резервация напред във времето. Над 80% от туристите са резервирали полетите си поне 31 дни преди заминаването си.

Очаквано 88% от българите пътуват от София, 9% закупуват полети от други страни, почти 2% пък избират да пътуват от Варна. Според данните, споделени от платформата, средната цена на пътник за полет тази пролет е 156 Eвро. Най-евтиният месец е март със средна цена 136 Eвро на човек.

Най-изгодният билет, закупен за този период е по маршрута София – Будапеща на цена 39 Евро на човек

Очаквано тенденциите при планирането на пътувания сочат, че цените на полетите започват рязко да се покачват с наближаването на летния сезон, пропорционално на търсенето. Експертите съветват туристите да планират летните си пътувания предварително и да резервират полети отрано, тъй като цените на самолетните билети ще се увеличат значително през летния сезон.

Източник: Флагман 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара