Дмитрий Медведев: Русия ще унищожи украинските лидери, ако те са свързани с атаката в Москва

„Русия ще унищожи украинските лидери, ако те са свързани с атаката в Москва”. Това заяви заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

„Ако се установи, че става дума за терористи на режима на Киев, те трябва да бъдат намерени и унищожени безмилостно в качеството им на терористи. В това число и на лидерите на държавата, която е извършила такава жестокост“, заяви Медведев.

Русия ще унищожи украинските лидери, ако те са свързани с атаката в Москва

„Украйна няма нищо общо със стрелбата в Москва, в която според руските власти са загинали най-малко 40 души и над 100 души са били ранени.“ Това каза Михайло Подоляк, съветника на украинското президентство. Той определи стрелбата като терористичен акт, припомня SafeNews.

Руски прокиевски бойци от легиона „Свобода за Русия“, които се сражават заедно с украинските сили, също отрекоха да са замесени в убийствената въоръжена атаката в концертната зала в Подмосковието.

„В първите минути на събитията в „Крокус сити хол“ на президента е било доложено, че е започнала стрелба. Президентът постоянно получава по линията на всички съответни служби информация за случващото се и за мерките, които се предприемат. Президентът е дал всички необходими указания“, заяви по-рано Дмитрий Песков

Русия осъди „кървава терористична атака“. „Цялата световна общност трябва да осъди това отвратително престъпление!“, написа в Телеграм говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Вдовицата на Алексей Навални също осъди атаката в Москва. Юлия Навалная изказа съболезнования за жертвите на нападението в концертната зала „Крокус сити хол“ в града в Подмосковието Красногорск.

Източник: NOVA

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара