Михайло Подоляк: Украйна няма нищо общо със стрелбата в Москва

Украйна няма нищо общо със стрелбата в Москва, в която според руските власти са загинали най-малко 40 души и над 100 души са били ранени.“ Това каза Михайло Подоляк, съветника на украинското президентство. Той определи стрелбата като терористичен акт.

„Нека да бъдем ясни, Украйна няма нищо общо с тези събития“. Това увери съветникът на Володимир Зеленски Михайло Подоляк.

Руски прокиевски бойци от легиона „Свобода за Русия“, които се сражават заедно с украинските сили, също отрекоха да са замесени в убийствената въоръжена атаката в концертната зала в Подмосковието.

Украйна няма нищо общо със стрелбата в Москва

„Подчертаваме, че Легионът не се бие с руски цивилни“, казва групата, която добавя, че отговорност носи „терористичният режим на Путин“.

„В първите минути на събитията в „Крокус сити хол“ на президента е било доложено, че е започнала стрелба. Президентът постоянно получава по линията на всички съответни служби информация за случващото се и за мерките, които се предприемат. Президентът е дал всички необходими указания“, заяви по-рано Дмитрий Песков, припомня HristovHQ.

Русия осъди „кървава терористична атака“. „Цялата световна общност трябва да осъди това отвратително престъпление!“, написа в Телеграм говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Вдовицата на Алексей Навални също осъди атаката в Москва. Юлия Навалная изказа съболезнования за жертвите на нападението в концертната зала „Крокус сити хол“ в града в Подмосковието Красногорск.

Източник: БТА

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара