Държавният департамент разкри подробности за това как САЩ са предупредили Русия за възможна терористична атака

Държавният департамент разкри подробности за това как САЩ са предупредили Русия за възможна терористична атака. В началото на март Съединените щати предоставиха на руската страна подробна информация за потенциална терористична атака на многолюдно място край Москва, базирана на данни от разузнаването и наблюдението на групировката ИДИЛ.

Собственият кореспондент на Укринформ съобщава, че говорителят на Държавния департамент на САЩ Матю Милър каза това в понеделник по време на брифинг за пресата във Вашингтон.

„Ние предупредихме руското правителство в началото на март за планирана терористична атака в Москва, която потенциално беше насочена конкретно срещу събирания на хора, включително концерти“, каза представител на Държавния департамент на САЩ.

Той отбеляза, че американската страна е отправила частно предупреждение към руснаците, което се основава на данни от разузнаване и наблюдение – в рамките на задължението да предупреждава всички – съюзници или противници – за заплахата от терористични атаки. Освен това той не уточни кои канали са използвани за това.

Освен това представителят на Държавния департамент отбеляза, че на 7 март САЩ са отправили предупреждение към своите граждани за възможна подготовка на терористична атака в Москва.

Милър също припомни, че преди няколко месеца Съединените щати по подобен начин са предупредили иранското правителство за потенциална терористична атака от ISIS, която също се случи по-късно на иранска земя.

Белият дом в понеделник категорично отрече всякакво участие на Украйна  в терористичната атака в предградията на Москва миналата седмица.

Източник – Укринформ/Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара