Председателят на Камарата на представителите няма да одобри помощ за Украйна преди приемането на бюджета на САЩ

Председателят на Камарата на представителите няма да одобри помощ за Украйна преди приемането на бюджета на САЩ. Камарата на представителите на Конгреса на САЩ все още не е взела решение за момента на одобрение на нов пакет от помощи за Украйна. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън отказа да обмисли помощ за Киев, докато не бъде приет общият бюджет на САЩ, пише The Hill.

Според публикацията привържениците на Киев, включително демократите в двете камари на Конгреса, призовават г-н Джонсън да предаде пакета за помощ преди началото на седмицата, за да стигне навреме преди Камарата на представителите да замине за двукратно заседание. седмична почивка. Говорителят обаче каза, че „иска първо да се съсредоточи върху финансирането на правителството и едва след това да премине към пакет от въпроси на националната сигурност“, включително помощ за Украйна. Поради това всякакви дискусии по тази тема ще бъдат отложени в най-добрия случай до 9 април, когато камарата се връща на работа след Великденските празници, уточнява изданието.

На 11 март администрацията на президента на САЩ Джо Байдън публикува проектобюджет за фискалната 2025 година (започваща на 1 октомври) за $850 млрд. Той не включва помощта за Украйна. Подкрепата за Киев и други съюзници се разглежда отделно от есента на 2023 г. В средата на февруари 2024 г. Сенатът одобри двупартийна инициатива за отпускане на повече от 95 милиарда долара помощ за Украйна, Израел и Тайван, но Камарата на представителите така и не подложи документа на гласуване. Шефът на ЦРУ Уилям Бърнс очаква Украйна да загуби значителни територии без помощта на САЩ.

Източник – Тhe Hill /Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара