В Нидерландия полицията премахна уебсайт с детска порнография

В Нидерландия полицията премахна уебсайт с детска порнография. Арестуваха мъж от Халдерберг, съобщава NOS.

„Полицията ликвидира сайта с детска порнография и арестува един от администраторите. Заподозреният е на 44 години и идва от Халдерберг в Северен Брабант. Къщата и парите му бяха конфискувани. Съобщава се, че той е споделял снимки през сайт“, се казва в съобщението.

Отбелязва се, че на сайта са публикувани порнографски изображения на момчета на възраст от 10 до 18 години. Разследването смята, че някои потребители са подмамили непълнолетни да извършват сексуални действия със себе си и с други хора. Изображенията са заснети от уеб камери и след това публикувани на сайта.

Разследването смята, че администраторите на сайта са спечелили много пари през последните години. Когато потребителите прехвърлят пари в криптовалута, те имат достъп до защитена частна част от уеб страницата.

Имало е над 2500 потребителски акаунта.

Няколко имена за вход и IP адреси са били прихванати по време на разследването.

Разследването на правоприлагащите органи вече е фокусирано върху идентифицирането на жертвите, потребителите и администраторите на сайта. До момента са постъпили две становища, включително от родителите на 12-годишната жертва.

Припомняме, че с подкрепата на Евроджъст, властите на Италия и България арестуваха 22 предполагаеми членове на организирана престъпна група, която принуждаваше жени да проституират .

Източник – NOS/Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара