Слънчев, с почти летни температури, петък ни очаква

Слънчев, с почти летни температури, петък ни очаква. Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен, вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават – максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София – около 21°; минималните ще бъдат предимно между 4° и 9°, малко по-високи – в Северозападна България, в София – около 5°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево.

Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 21° и 24°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд – с незначителна висока облачност. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 9°.

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево

с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще бъде слаб от юг, ще бъде топло за края на март с минимални температури между 6° и 11° и максимални – между 24° и 29°.

През почивните дни и в началото на следващата седмица времето ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока и средна облачност. Вятърът ще е слаб от юг.

Температурите ще се повишат още и в понеделник минималните ще са между 8° и 13°, а максималните – между 25° и 30°.
Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и от запад на изток на места ще превали краткотраен дъжд, следобед – придружен от гръмотевици. Дневните температури ще се понижат с 3 – 4 градуса.

Източник: НИМХ

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара