Калин Стоянов: „Ако Главчев ме покани в служебния кабинет, ще остана на поста“

Министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов обяви: „Ако Главчев ме покани в служебния кабинет, ще остана на поста“. Това обяви Калин Стоянов след церемония на летище „София“ по повод приемането на България в Шенген по въздух и вода.

„Не сте забравили, че преди девет месец аз получих предложение от Кирил Петков да стана член на кабинета „Денков“ като експерт. Винаги съм казвал, че аз не съм политически обвързан. Еднакво отдалечен съм от всички политически партии и техните лидери. Ако г-н Главчев ме покани в служебния кабинет, аз съм готов да остана на поста“, отговори на въпрос Калин Стоянов ще приеме ли евентуална покана за участие в служебния кабинет.“

Калин Стоянов се похвали, че под негово ръководство МВР е успяло да постигне резултатите, които са необходими, за да станем член на Шенегенското пространство.

„Под мое ръководство реално бе извършена и проверката в края на миналата година по линия на Шенген, вкоято участваха експерти от 14 държави. Изключително високата оценка, която получихме там релано допринесе най-много за това да бъдем на тази церемния днес.“

Стоянов благодари на служителите на МВР, които неуморно защитават границите на България.

„Те имат най-голяма роля за влизането ни в Шенген. Продължаваме да работим и да полагаме усилия да влезем и по сухопътни граници. Целта на МВР е да охранява границите и да показва на нелегалните мигранти, че много трудно ще преминат през нашите граници, за да стигнат до Западна Европа. Аз се надявам, че с резултатите, които и в момента постигаме, проверките по сухопътните граници ще бъдат премахнати до края на тази година. Абсолютно сме готови“, категоричен бе Стоянов.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара